Coordinatoren en bestuurslid stappen op na ruzie B-FM: bestuur overweegt aangiften

Coordinatoren en bestuurslid stappen op na ruzie B-FM: bestuur overweegt aangiften

ZUTPHEN - Zoals eerdere berichtgeving vermeldde is er binnen B-FM, de lokale omroep van Zutphen, een conflict gaande. De coördinator techniek, commercials, de programmaleider en ook een bestuurslid hebben het werk neergelegd.

Na dit conflict hebben ze al hun eigendommen binnen de zender meegenomen. Volgens Pieter Krommenhoek, de voorzitter van stichting Lokale Omroep De Berkelstroom, overwegen ze aangiften te doen. Dat laat hij weten aan De Stentor. 

“Dit kan alleen gedaan worden wanneer er sprake is van diefstal, mocht B-FM aan kunnen tonen dat er voorwerpen meegenomen zijn die eigendom zijn van de omroep kunnen ze aangifte doen. Als er spraken is van opzettelijke sabotage kan de omroep eventueel stappen ondernemen, al acht ik de kans klein dat ze daar hun gelijk ik krijgen. Omdat het meenemen van je spullen na een ontslag een standaard gebruik is.” zegt onze juridisch deskundige. 

Niet de eerste keer
In april heeft er al een eerder conflict plaatsgevonden. Toen is de programmastaf samen met een redactielid opgestapt. Waarschijnlijk zijn ze opgestapt om dezelfde reden als de medewerkers die nu de zender hebben verlaten. 

Geheimhoudingsplicht volgens contract
Wim Besselink, de programmaleider die opgestapt is, geeft aan volgens zijn contract zowel binnen als buiten functie niks te mogen zeggen over de interne situatie. Waarom Krommenhoek dat wel heeft gedaan tegenover De Stentor is voor hem een raadsel!

Uit de lucht
Doordat B-FM grotendeels draaide op eigendommen van de coördinator techniek heeft B-FM ruim 22 uur plat gelegen. Donderdagmiddag rond een uur of 6 was er weer geluid te horen op de lokale zender. De gemeente Zutphen wilde nog niet reageren op de kwestie. Ze wilden eerst beter uitzoeken wat er voorgevallen is. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.