Wat we weten over de gewapende overval op de Jumbo in Zutphen

Wat we weten over de gewapende overval op de Jumbo in Zutphen

Bij een supermarkt van Jumbo, in Zutphen, is maandagavond een gewapende overval gepleegd. Drie mannen hebben vlak na sluitingstijd, tijdens de kluisprocedure, de winkel overvallen. Lees in de timeline wat er gebeurd is. 

Lees verder onder de video...

 20.10
Drie overvallers hebben de Jumbo aan de Ruys de Beerenbroeckstraat in Zutphen overvallen. De gewapende daders zijn met geweld binnengedrongen, een van de glazen schuifdeuren is kapot geslagen doormiddel van een bijl. Ze hadden een hakbijl, mes en pistool en duwden passanten omver. Het personeel is naar het magazijn gevlucht toen de overvallers binnenkwamen. Dit omdat de manager ze dit opgedragen zou hebben. 

Lees verder onder de foto...

De deur moest het ontgelden.
© LGLD

 20.15
De daders slaan op de vlucht. "Het gaat vermoedelijk om drie daders" vertelt de politiewoordvoerder. "Ze zijn op twee scooters in een onbekende richting gereden." De ene scooter heeft een geel kenteken, de ander een blauwe. De daders dragen donkere kleding, één van de overvallers draagt een helm met opvallende vlammen erop. De daders hebben twee kassa's meegenomen. Ook zijn ze er vlak voor de supermarkt twee verloren. 

 20.20
De politie gaat af op de melding van de overval. Met meerdere wagens vertrekken ze naar de supermarkt. Ook wordt direct grootschalig gezocht naar de daders. De hele wijk, het Waterkwartier, stroomt vol met politievoertuigen en agenten. 

Lees verder onder de foto...

Het winkelcentrum.
© LGLD

 20.30
De politie start sporenonderzoek. Rondom de supermarkt wordt alles afgezet. Ondertussen wordt er nog gezocht naar de daders. Veel mensen komen naar het winkelcentrum om met eigen ogen te zien wat er gebeurd is. 

 20.40
In het winkelcentrum zijn geen winkels meer open. Wel heeft wijkcentrum Waterkracht haar deuren nog geopend. Om het moment van de overval waren daar ook bezoekers. Dat de deuren nog open zijn heeft niks te maken met de overval: "Maar daarover gesproken moeten we straks wel kijken hoe we eruit komen. Onze fietsen staan namelijk binnen de afzetting" meldt een medewerker. Bewoners van de woningen boven de supermarkt kunnen gewoon hun huis in.

 21.00
De technische recherche doet onderzoek naar de overval. Vermoedelijk zal het onderzoek aan het einde van de avond pas afgerond worden. Ondertussen wordt nog gezocht naar de daders.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.