Hierom is de provincie nog niet tevreden over de nieuwe vliegroutes

Hierom is de provincie nog niet tevreden over de nieuwe vliegroutes

De provincie Gelderland is nog steeds niet tevreden over de nieuwe vliegroutes van vliegveld Lelystad. Hoewel door de vernieuwde routes het vliegverkeer hoger gaat vliegen, zal er nog steeds aanzienlijke overlast zijn.

De provincie is wel blij met de aanpassing die dinsdag werd gepubliceerd, maar dus nog niet tevreden. "Pas bij een herindeling van het luchtruim zullen de consequenties op de grond minder worden, maar dat staat nu pas gepland voor 2023. Hoe eerder dat gebeurt hoe beter", laat de provincie weten aan Omroep Gelderland.

"Wij betalen als provincie nu een prijs voor het feit dat het hele land meer wil vliegen"
Provincie Gelderland

Prijs

De routes gaan in ieder geval van 1800 meter (6000 voet) naar 2700 meter (9000) voet. Ook wordt de route verlegd waardoor het rustgebied op de Veluwe vermeden wordt. Maar, dat is niet genoeg stelt de provincie. "Wij betalen als provincie nu een prijs voor het feit dat het hele land meer wil vliegen" vertelt een woordvoerder tegen de omroep.

Die prijs heeft niet alleen te maken met de rust in het gebied op de Veluwe en daaromheen. Het vliegverkeer gaat ook over vliegveld Teuge heen. Parachutespringen is dan niet meer mogelijk, want die mogen niet in de weg zitten van het vliegverkeer. De kleine luchthaven is volgens de provincie van groot economisch belang. 

De staatssecretaris heeft aangegeven in gesprek te gaan met Teuge en het paracentrum. Volgende week vergadert de Tweede Kamer over de plannen van Lelystad Airport. Tot die tijd is er nog weinig duidelijk over de toekomst.

 

 

Lees ook: alles over de vliegroutes van Lelystad Airport

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.