Dit doet de staatssecretaris aan de geluidshinder boven de Veluwe

Dit doet de staatssecretaris aan de geluidshinder boven de Veluwe

Het lagere gedeelte van het luchtruim boven de veluwe blijft de komende jaren zo goed als leeg. Staatssecretaris Dijksma liet dat in een brief aan de Tweede Kamer weten.

Het vliegverkeer van vliegveld Lelystand moet naar zo'n 2,5 kilometer hoogte vliegen, om vervolgens naar het zuidwesten af te buigen bij Apeldoorn. De vliegtuigen gaan dus zo'n 700 meter hoger vliegen. Hierdoor moet de geluidsoverlast beperkt worden. De parachutespringers die nu nog in die regio springen moeten een andere locatie zien te vinden, de staatssecretaris heeft nog geen oplossing daarvoor.

Comotie

Er is veel te doen omtrent de vliegrouters van het vliegveld van Lelystad. De voorgestelde vliegroutes zouden voor veel geluidsoverlast zorgen. Veel Europese vakantievluchten zullen vanaf 2019 vliegen vanaf het vliegveld. Dit omdat luchthaven Schiphol het veel te druk heeft. Naast de geluidsoverlast zou het kleine vliegveld Teuge in de problemen komen. De parachutisten die veel gebruik maken van de luchthaven kunnen dat niet meer door het drukkere vliegverkeer.

Teuge diende ook alternatieven in voor de vliegroutes van Lelystad, echter zijn die voor de parachutisten onveilig of zitten ze in de weg met Schiphol. Inwoners van Gelderland, Friesland, Overijssel en Drenthe dienden dinsdag een petitie in met ruim 68.000 handtekeningen, uit protest tegen de vliegroutes.

 

Lees ook: alles over de vliegroutes van Lelystad Airport

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.