Wat je moet weten voordat maandag 11 september begint

Wat je moet weten voordat maandag 11 september begint

Goedemorgen! De dag (en ook de week) is weer begonnen. Voordat je de deur uit gaat, nog even nalezen wat er allemaal gebeurd is dit weekend in de regio.

Politie niet blij met gemaakte fouten in zaak mishandelde tweeling

Er zijn fouten gemaakt rondom de mishandeling van een Zutphense tweeling, in de nacht van 4 op 5 mei. De politie gaat ze onderzoeken. “Er zijn fouten gemaakt. Waaronder in het begin. Dit had anders moeten gaan en daar hebben wij onze excuus meerdere keren voor aangeboden bij de familie” vertelt politiewoordvoerder Esther Naber. De broers belden die nacht, toen ze door een groep jongens werden belaagd, alarmnummer 112. Maar daar kwam geen respons op. De politie kwam pas toen de jongens naar huis waren gegaan. 

Lees verder...

Zutphenaar Jelle is blij dat orkaan José Sint-Maarten niet raakt

Orkaan José is langs Sint-Maarten getrokken. En dat is voor Zutphenees Jelle Hamstra een hele opluchting. Na een kort contact nadat José voorbij getrokken is schrijft hij: "Thank god." Het oog van orkaan José trok langs Sint-Maarten. Dit betekent dat er geen extra schade is op het eiland in de Caraïbische Zee. Dit komt omdat de orkaan niet recht over het eiland trok. Het leger is weer verder gegaan met hun hulpacties die nodig zijn na de vorige orkaan, Irma. uit voorzorg zijn zij het hun schip weggevaren van Sint-Maarten om daar José af te wachten. 

De schade na de vorige orkaan.
© Jelle Hamstra

Lees verder...

Van Annemieke Vermeulen mag jij niet mee naar de koning

Een ontmoeting met de koning en ook nog eens bij de opening van het vernieuwde provinciehuis zijn. Voor veel burgers is dat een hele eer. En woon je in Lochem of Brummen? Dan maak je ook nog eens kans dit mee te maken. Alle burgemeesters uit de provincie zijn namelijk uitgenodigd bij de opening, en mogen een inwoner van hun gemeente meenemen. Maar woon je in Zutphen? Dan is de kans niet aanwezig dat je mee mag. Vermeulen heeft al besloten wie ze mee gaat nemen.

Lees verder... 

Gemeenten krijgen op hun donder van WhatsApp

Het leek zo’n mooi idee! WhatsAppen met de gemeente wanneer er een stoeptegel kapot is of wanneer de lantaarnpaal niet meer werkt. Maar, dit mag niet meer. Gemeenten mogen niet meer whatsappen met burgers omdat WhatsApp niet wilt dat organisaties geld verdienen aan hun app. De meeste bedrijven, waaronder gemeenten, gebruiken software om op een makkelijke manier te communiceren. WhatsApp is bezig om deze te blokkeren. 

Lees verder...

Lochemse zet platform voor dacemuziek op

Deugniet is de naam. Nee, geen kinderdagopvang of iets dergelijks maar een platform voor alternatieve dancemuziek dat vanuit Lochem aan een online opmars bezig is. Oprichter is Lochemer Ingmar Brandt en de bakermat is het Stadshuis. Deugniet is een evenementenorganisatie die ontstaan is uit passie voor house en techno. Ingmar Brandt is al sinds het begin van deze eeuw in de ban van alternatieve dancemuziek. Aanvankelijk als bezoeker maar al snel ook als dj. Brandt maakte deel uit van een duo met Bert Sligman onder de illustere naam De Gewaagde Zwagers. Ze waren onder meer te vinden op het regionaal bekende Pathfinder Festival. Ook elders in het land werden ze gevraagd.

Lees verder...

En dan nog even het weer...
Vandaag hebben we in de regio verspreide regenbuien. Het wordt zo’n 18 graden. De zon laat zich morgen weer wat meer zien. 

Fijne dag!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.