Het hotel wat maar niet open gaat

Het hotel wat maar niet open gaat

Het Zutphense hotel-restaurant Hollands Glorie had al een jaar geleden open moeten gaan. Maar nog steeds zijn de deuren nog gesloten. 

Horecaondernemer Ayhan Sahin durft nog steeds geen datum te geven, vertelt hij in dagblad De Stentor. “Ik heb al een datum in mijn hoofd, maar als ik dat ga zeggen en het lukt niet wordt ik daar weer op afgerekend.”

Waarom duurt het zo lang? 

De ondernemer heeft grote tegenslagen gehad. Vandaar dat het zo lang duurt voordat het hotel opent. Tegenslagen in de verbouwing, maar ook dat het pand monumentaal is werkt tegen. “Als we alles intact zouden hebben gelaten hadden we niet te maken gehad met zulke hoge eisen. Dat die eisen er zijn is op zich goed, maar het brengt wel veel extra tijd en werk met zich mee.”

Het pand is in 2013 voor ruim vier ton overgekocht. Sahin huurt het pand om hier een nieuwe vestiging van Hotel-Restaurant Hollands Glorie in te maken. In Deventer zit al een andere vestiging. 

Crimineel?

Maar of Sahin zelf zo zuiver op de graat is betwijfelt de gemeente Deventer. De ondernemer is nagetrokken door een landelijk bureau dat ondernemers screent op criminele activiteiten. In het dagblad vertelt hij ‘brandschoon’ te zijn. In Zutphen is vooralsnog niks aan de hand. En Sahin blijft positief: “Ik laat me niet kennen, we naderen nu echt de eindfase. De kamers zijn helemaal af, de keuken zit er sinds twee weken in en de vloeren worden vanaf komende week gelegd.”

 

 

Lees ook: Opening hotel Hollandse Glorie verzet

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.