Deze Warnsvelder woont op door orkaan getroffen Sint-Maarten

  • 07 september 2017 - 10:22
  • Laatste update: 07 september 2017 - 15:09

PHILIPSBURG - De 26-jarige Ilse Tempelmans Plat uit Warnsveld leeft en werkt op Sint-Maarten. Het eiland dat gisteren getroffen werd door orkaan Irma. 

Wij spraken met Wim Tempelmans Plat, de Oom van Ilse. Hij heeft nog niks van haar gehoord: “Ik weet niet hoe het gaat met haar. Ik blijf wel het nieuws volgen. Hopelijk hoor ik snel wat.” Grote zorgen maakt hij zich ook weer niet: “Geen bericht is goed bericht. Ze weet zich vast wel te redden."

Lees verder onder de foto... 

Ilse met haar vader op Schiphol.
© Facebook

De Warnsvelder werkt als docent op een school op Sint-Maarten. Ze leeft daar in een woongroep. Tempelmans Plat zou van haar slaapkamer een bunker gemaakt hebben. Een bunker van matrassen en andere dingen die de klap op kunnen vangen. 

Veilig? 

Andere media bericht dat Ilse Tempelmans Plat veilig is. Haar oom weet daar niets vanaf: “Geen idee, ik heb nog niks gehoord of gelezen. Maar ik ben haar Oom, dus ik hoor het vast niet als eerste.”

Lees verder onder de foto...

De schade is enorm.
© Defensie

Irma

De orkaan Irma is woensdag over het eiland getrokken. Er is grote schade. De orkaan valt onder categorie 5, de hoogste categorie. Experts zeggen dat als er een categorie 6 bestaan had Irma daar onder gevallen was. Op het Franse deel van het eiland zouden doden gevallen zijn.

 
© Defensie

 

 

Lees ook: Meer over orkaan Irma (NOS) 


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.