Toch nog onzekerheid bij medewerkers van Tuunte
De vestiging van Tuunte in Warnsveld.

Toch nog onzekerheid bij medewerkers van Tuunte

De doorstart van Tuunte Fashion neemt de onzekerheid voor de toekomst niet weg. Hoewel de curator verwacht dat met name winkels in het oosten open kunnen blijven, is er nog geen zekerheid voor werknemers.

"We zijn met de investeerder overeengekomen dat in ieder geval twintig winkels open zullen blijven", zo laat curator Vincent Jongerius weten over de gemaakte afspraken met de tot nog toe onbekende investeerder. Woensdag werd bekend dat Tuunte Fashion een doorstart maakt waarbij een groot gedeelte van de winkels open zal blijven. Welke dat zijn is nog niet duidelijk: "Mijn verwachting is dat vooral de winkels in het oosten van het land zullen openblijven", aldus Jongerius. "Dat is waarschijnlijk een strategische keuze van de investeerder."

Wat de toekomst voor de 260 werknemers is, is nog niet duidelijk. "We zijn overeengekomen dat een gedeelte van het personeel arbeidsovereenkomsten krijgt aangeboden", aldus Jongerius. Hoeveel werknemers kunnen blijven is niet bekend: "Dat is niet aan mij. Het enige dat is afgesproken, is dat een aantal door zullen gaan naar de doorstarter toe, als ze dat zelf willen."

De winkel heeft onder andere een vestiging in Eerbeek, Hengelo, Lochem, Vorden en Warnsveld. 

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.