De Graafschap start seizoen met gelijkspel

•  Graafschap
  •  21 augustus 2017
  •

De Graafschap is het nieuwe seizoen gestart met een gelijkspel in Eindhoven. In een vermakelijke wedstrijd werd het 2-2 tegen Jong PSV. In de open eerste helft waren beide ploegen kansrijk.

Anthony van den Hurk trof na twintig minuten de paal en voor Jong PSV was Albert Gudmundsson gevaarlijk. De Graafschap nam na een half uur via Fabian Serrarens de leiding (0-1), nadat Mark Diemers een fraaie vrije trap op de lat krulde. Vlak voor rust profiteerde Bram van Vlerken van ruimte bij de Doetinchemmers en maakte zo 1-1. Na rust duurde het even voordat de tweede helft op gang kwam. Jordy de Wijs schoot de beloften van PSV via een vrije trap en de lat op 2-1 voorsprong en verraste daarmee doelman Filip Bednarek.

De Graafschap was daarna veel beter dan de Eindhovenaren en zette met onder meer Daryl van Mieghem, die oog in oog met Yanick van Osch faalde en niet de terechte gelijkmaker maakte, druk op de Eindhovense goal. De verdiende gelijkmaker viel even later alsnog toen Anthony van den Hurk twee minuten voor tijd met een kopbal in de verre hoek trefzeker was: 2-2. Voor de zoektocht naar drie punten was vervolgens onvoldoende tijd.

Vrijdag spelen de Superboeren al de volgende wedstrijd van dit seizoen. Dan komt Cambuur Leeuwarden naar Doetinchem in de eerste wedstrijd op De Vijverberg.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].