Dorpsfeesten Warnsveld populair: de kermis is weer terug in het oude dorp
Er was ook muziek.

Dorpsfeesten Warnsveld populair: de kermis is weer terug in het oude dorp

Afgelopen weekend vonden de Dorpsfeesten Warnsveld plaats. Van vrijdagmiddag tot en met zondagavond kon het publiek zich vermaken op en rondom de Rijksstraatweg en het oude gemeentehuis.

De kermis was ook populair.
© LGLD

Vroeger kende men de traditionele Warnsveldse feestweek met onder andere een kleine kermis en live muziek rondom de kerk. De feestweek is lang geleden al ter ziele gegaan, maar een nieuwe organisatie is vorig jaar opgestaan om de oude traditie nieuw leven in te blazen. En met succes!

Na de eerste editie in 2016 is het de organisatie dit jaar gelukt om ook de kleine kermis weer terug te halen naar het oude dorpscentrum. Vanaf vrijdag avond was het feest en de organisatie wist maar liefst elf bands te strikken voor het podium in de feesttent. Daarnaast was er op zaterdag een ouderwetse straat braderie en op zondag een brocante markt.

Ondanks enkele regenbuien gingen mensen toch naar de markten.
© LGLD

Volle bak

"Zaterdagavond was het volle bak in de feesttent, ondanks het af en toe slechte weer zijn we zeer tevreden over de opkomst" aldus Edwin Dorland, één van de organisatoren, enthousiast. 

Op zondagmiddag heerst er een gezellige gemoedelijke sfeer, het weer is aangenaam en met name de toevoeging van de kleine kermis is een enorme opsteker voor de organisatie. Het is een kleurrijk vrolijk gebeuren, zo'n kermis die je doet denken aan de kermis zoals deze vroeger was. Naast de feesttent zijn er meerdere eettentjes en ontbreekt zelfs een cocktail bar niet. Rondom het feest is alles perfect geregeld met dank aan de inzet van vele betrokken vrijwilligers.

Live muziek

De live muziek in de feesttent is zeer afwisselend te noemen. Van een disco classics show op de zaterdagavond tot en met stevige rock muziek op de zondag. Het enthousiaste publiek geniet er zichtbaar van. Ook enthousiaste gezichten bij de vele vrijwilligers, ondanks dat zij al al meer dan drie dagen op de been zijn. Vanavond zijn zij tot in de late uurtjes nog aan het werk zijn om alles weer schoon op te leveren. Het feest en ook de kermis is als vanouds weer terug in het oude dorp Warnsveld. De organisatie kijkt ondertussen al weer uit naar een vervolg in 2018. 

© LGLD
© LGLD
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.