Bronckhorst maakt als enige Achterhoekse gemeente beleid omtrent genderneutraliteit

Bronckhorst maakt als enige Achterhoekse gemeente beleid omtrent genderneutraliteit

Als enige gemeente in de Achterhoek heeft Bronckhorst bewust beleid ontwikkeld omtrent genderneutraliteit. Enkele andere gemeenten geven aan er wel over na te denken, maar geen beleid te hebben.

"Het is gewoon iets dat heel erg leeft in de samenleving, dan is het logisch dat wij er ook naar kijken", vindt de gemeente Bronckhorst. De gemeente vraagt op formulieren zo min mogelijk naar het geslacht en denkt bovendien na over het inrichten van een genderneutraal toilet op het gemeentehuis en het gebruik van een genderneutrale aanspreekvorm in brieven. Overigens is dit besloten vanuit Bronckhorst zelf, niet op aandringen van personen of instanties: "Het is niet bekend dat er iemand bij ons heeft aangeklopt", aldus de gemeente.

De andere Achterhoekse gemeenten geven aan geen beleid te hebben gemaakt. "Er is gewoon nog niet over nagedacht", aldus Doetinchem. "Het is onlangs opgepopt, maar er is nog niemand mee bezig." Oude IJsselstreek sluit zich hierbij aan: "Voor ons is genderneutraliteit vooralsnog geen issue. Dat wil niet zeggen dat we niet openstaan voor genderneutrale maatregelen. De actuele ontwikkelingen geven in ieder geval aanleiding om na te denken over het al dan niet ontwikkelen van beleid."

 

 

Lees ook: Genderneutrale taal is hip, maar hoe zit dat in regenbooggemeente Brummen?

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.