Warnsveldse molen heeft geld nodig voor nieuwe fokken
Molenaar Dirk-Jan Abelskamp legt uit wat een fok is.

Warnsveldse molen heeft geld nodig voor nieuwe fokken

Na flink wat jaren rondjes draaien is er groot onderhoud nodig op de Molen Nooit Gedacht in Warnsveld. De fokken, een bepaald houten deel van de wiek, moeten vervangen worden, en dat is een beste klus.

ERROR

DOOR EEN TECHNISCH PROBLEEM IS DE VIDEO NIET BESCHIKBAAR

 

 

 

 

 

 

 

 

Het opvallende monument in Warnsveld heeft daarom geld nodig. Het vervangen kost namelijk ongeveer 15.000 euro. Een deel wordt betaald door de eigenaar, de Hollandsche Molen, maar voor de rest van het geld hoopt men op steun van bezoekers.

Vernieuwing

De huidige fokken zitten er al enkele tientallen jaren op, en zijn dus aan vervanging toe. “In de tussentijd zijn ze al een beetje opgepimpt met metalen strippen.” Want, als ze er helemaal niets aan doen, kan het gevaarlijk worden. “Als je het verwaarloosd kunnen er stukken loslaten tijdens het draaien, maar zover laten we het niet komen.”

De vrijwillige molenaars draaien geregeld de molen, onder andere om meel te malen voor de verkoop. “Maar je kan alleen draaien op een gezonde molen.” Doneren kan binnenkort via de website van het Molenfonds, of tijdens monumentendag op de molen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.