Zutphens dweilorkest 't Spul(t) moedigt EK-vrouwen aan met sfeer
Het dweilorkest in het oranje.

Zutphens dweilorkest 't Spul(t) moedigt EK-vrouwen aan met sfeer

Saai was de wedstrijd tegen Zweden van de Nederlandse voetbalvrouwen in ieder geval niet. Het Zutphense dweilorkest 't Spul(t) zorgt voor sfeer op de tribune! Bij de volgende wedstrijd zijn ze weer van de partij.

Het begon bij de wedstrijd België-Denemarken, waarvoor ze door een Doetinchemse gemeenteambtenaar waren gevraagd om voor wat sfeer te zorgen. De ambtenaar had ze gespot bij de intocht van de wandelvierdaagse in Zutphen.

Lees verder onder de video...

Steun van de KNVB

Het muzikale plezier kon echter alleen buiten plaatsvinden, instrumenten mogen namelijk niet naar binnen. Echter was niet alleen de gemeenteambtenaar enthousiast: de KNVB was dat ook. Daarom maakte de organisatie een uitzondering: er mochten twee trompetten mee. "De sfeer was fantastisch. Je ziet al die mensen genieten van wat er allemaal gebeurd. Dat mensen dan gedwongen worden om in een keer te zingen is het mooiste wat er is" zei Gerrit Nijenhuis van 't Spul(t) tegen Hart van Nederland.

Donderdagavond gaat de club een stuk lopen, ze lopen mee in de fanwalk naar de Grolsch Veste. Daar spelen de voetbalvrouwen tegen Engeland, met muzikale aanmoediging van 't Spul(t) in het publiek. "We laten de dames niet in de steek!"

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.