Meer WhatsApp-buurtpreventie in Bronckhorst: gemeente biedt stickers en borden aan
Een buurtpreventiebord in Bronckhorst.

Meer WhatsApp-buurtpreventie in Bronckhorst: gemeente biedt stickers en borden aan

"Er loopt een verdacht iemand door het achterpaadje!" Het is een bericht wat ongetwijfeld wel eens is verstuurd in een 'WhatsApp-buurtpreventiegroep'. Buurtbewoners lopen in veel buurten niet alleen in opvallende hesjes door de straat om de buurt te controleren, maar appen ook met elkaar verdachte situaties door.

Deze groepen worden steeds populairder, zo ook in de gemeente Bronckhorst, merkt de gemeente zelf. De gemeente gaat zelf niet over tot het opzetten van zulke groepen, maar de wijkagent biedt wel begeleiding aan.

Stickers en borden

Daarnaast stelt de gemeente gratis brievenbusstickers beschikbaar. In sommige buurten hangen ook 'Attentie! Buurtpreventie'-borden. Deze borden zijn in verschillende soorten beschikbaar, maar de gemeente ziet liever één lijn. Zelf ophangen in de openbare ruimte is daarom ook verboden.

De gemeente biedt buurten daarom borden aan. Gratis zijn ze niet: ze kosten in totaal 50 euro per bord. Maar, de gemeente betaald daar de helft aan mee. De stickers en borden zijn te regelen via de website van de gemeente.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.