Gemeente Zutphen doneert honderden oude telefoons aan Stichting Opkikker
Wethouder Oege Bosch met de dozen vol telefoons.

Gemeente Zutphen doneert honderden oude telefoons aan Stichting Opkikker

Hij zamelt oude telefoons in voor het goede doel. Jesse Mulder (13) uit Oldebroek spaart ze op voor de Stichting Opkikker. In het kader van 'een nee heb je en een ja kan je krijgen' vroeg hij aan de gemeente Zutphen of zij nog een paar telefoons hadden liggen.

En die hadden ze: alle oude telefoons van ambtenaren werden al jaren bewaard in het gemeentehuis. De gemeente heeft besloten de oude mobieltjes te doneren aan de Stichting Opkikker. Hoeveel het er precies zijn kan de gemeente niet zeggen. "We hebben ze niet geteld, maar het zijn er zeker wel mee dan tweehonderd" vertelt een gemeentewoordvoerder.

Langdurig ziek

De stichting zet zich in om gezinnen met een langdurig ziek kind een leuke dag te bezorgen. Ze geven een 'opkikker' aan het kind en het gezin.

De data en simkaarten worden professioneel verwijderd door een bedrijf. De onderdelen van de telefoon worden gerecycled en de opbrengst daarvan gaat naar de stichting. De gemeente laat de inzameldozen staan: "want wie er nog een in de kast heeft liggen mag ze bij ons inleveren!"

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.