Strijd om vrieshuis in Steenderen gaat nog verder door

Strijd om vrieshuis in Steenderen gaat nog verder door

De strijd over de komst van het 35 meter hoge vrieshuis van Aviko in Steenderen is nog niet gestreden. Ondanks de uitspraak van de Raad van State van woensdag, waarin het beroep van vereniging Uit-Zicht ongegrond werd verklaard, loopt er nog een rechtszaak van de vereniging die de komst van het vrieshuis kan tegenhouden.


"Er is een hele belangrijke stap gezet", vertelt wethouder Arno Spekschoor optimistisch. Hij plaatst echter een kanttekening. "Er loopt nog een rechtszaak tegen de omgevingsvergunning. De rechtbank heeft daar de behandeling uitgesteld. Ik neem aan dat die binnenkort ook ter hand wordt genomen en de uitspraak van de Raad van State zal gaan volgen. Dus het zal nog enige tijd in beslag nemen." Bij Uit-Zicht werd er teleurgesteld gereageerd op de uitspraak van de Raad van State. "Dat betekent een terugklap", aldus Jaap Schwarz van de vereniging. "Dat betekent dat we onze strategie moeten bijstellen. Maar het is wat ons betreft niet hopeloos."

Hij is van mening dat de rechtszaak om de omgevingsvergunning in het voordeel van Uit-Zicht zal uitpakken. "De omgevingsvergunning is ook zonder slag of stoot of opmerking aan de Aviko verstrekt. Wij denken dat daar ook fouten in zitten", aldus Schwarz. Spekschoor geeft aan de strijdbaarheid van de vereniging goed te begrijpen. "Maar wij hebben als gemeente natuurlijk een algemeen belang af te wegen. Een bedrijfsbelang, belang van omwonenden, werkgelegenheid. Wij hebben gezegd dat zo'n koelvrieshuis is ruimtelijk gezien aanvaardbaar met een aantal aanpassingsmaatregelen."

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.