Dit was de Zwarte Cross van 2017

Dit was de Zwarte Cross van 2017

De Zwarte Cross 2017 zit er zo goed als op. Tienduizenden bezoekers genoten van muziek, de crossbaan maar vooral van bier!


Het Achterhoekse festival was volledig uitverkocht. Alle 220.000 kaarten gingen over de toonbank. Hoewel het tijdens het begin van het festival nog wat slecht weer was, klaarde het in de laatste twee dagen op.

Op de wegen rondom Lichtenvoorde en het festivalterrein was veel drukte. Bezoekers stonden soms lang in de file, om uiteindelijk op het festivalterrein terecht te komen. Vanwege het leeglopen van de festivalcamping wordt er ook de maandag na het festival nog verkeersdrukte verwacht.

Gewonde

Tijdens het evenement raakte ook een motorcrosser gewond op de stuntbaan. Hij maakte een foute landing tijdens een stunt. De stuntman is via een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. "We hebben op dit moment geen zicht op de ernst van de verwondingen. Hij wordt nu behandeld door specialisten en zodra er meer informatie is laten we dat weten", aldus Mascha Rutten van De Feestfabriek tegen Regio8.

Het festival verliep verder zonder noemenswaardige incidenten. De organisatie kijkt al uit naar de editie van 2018. 'Neem je zwemspullen mee, en je wordt niet thuisgebracht' stond er op de borden bij de uitgang.

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.