Gaypride: op deze manier moet de regio meer roze worden
De gaypride in Amsterdam.

Gaypride: op deze manier moet de regio meer roze worden

In Amsterdam wordt de komende dagen los gegaan tijdens de Gay Pride. Maar ook de regio probeert meer roze te worden en homoacceptatie vaker op de agenda te zetten. 

Zutphen regenboogstad? 

Vlak voor het zomerreces heeft D66 bekend gemaakt samen met GroenLinks en de VVD te willen strijden om Zutphen een regenbooggemeente te maken. “We zijn met scholen in gesprek, we zijn met zorginstellingen in gesprek om zo te kijken welke middelen we nodig hebben om de gemeente het te laten faciliteren” legde Ingrid Timmer, fractievoorzitter van D66, toen uit. “Ook gaan we kijken aan wat voor eisen Zutphen moet doen om een regenboogstad te worden.” De deadline van de partijen is 25 september. Dit “zodat we dan op coming out day (11 oktober, red) kunnen profileren als regenboogstad. Dit onder andere door te gaan vlaggen.”

Lees ook: Zutphense partijen willen Zutphen regenboogstad maken

Brummen is ze voor

Brummen was eerder! Want zij zijn al sinds november vorig jaar een regenbooggemeente. Dit na aanleiding van een motie van de partij IPV. Maar hoe gaat het eigenlijk? Zijn ze al wat verder? De gemeente Brummen geeft aan er wel degelijk mee bezig te zijn. Maar echt iets concreets kunnen ze niet laten zien. Wel hebben ze plannen. Dit jaar staat de vernieuwing van het WMO-beleid, de wet maatschappelijke ondersteuning, op de agenda. Hierin wil de gemeente ook onderwerpen meenemen die te maken hebben met de titel ‘regenbooggemeente’. Ook willen ze actief mee doen aan coming out day. 

Frans Bruning, raadslid in de gemeente Brummen, vertelde vorig jaar over de regenbooggemeente.

Lees verder onder de video…

Lees ook: Brummen is nu een regenbooggemeente

Op scholen is het nog slecht :-(

In de politiek lijkt het dus goed te gaan. Maar op middelbare scholen is het er slechter aan toe. Dit bleek in november vorig jaar uit een onderzoek van LokaalGelderland. Leerlingen van middelbare scholen in Zutphen vertelde dat er eigenlijk nooit aandacht voor is. “Vanuit school is er nooit input geweest of enige informatie over het accepteren van mensen met een andere seksueel voorkeur” aldus een oud-leerling van Het Stedelijk toen. 

Lees ook: Scholieren leren bijna niks over homoacceptatie

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.