Brummen ruim half jaar regenbooggemeente, hoe gaat dat?

Brummen ruim half jaar regenbooggemeente, hoe gaat dat?

Inmiddels is de gemeente Brummen alweer ruim een half jaar een ‘regenbooggemeente’. Leuk zo’n figuurlijk bordje bij de ingang, maar wat merk je ervan in de praktijk?

De gemeente Brummen geeft aan er wel degelijk mee bezig te zijn. Maar echt iets concreets kunnen ze niet laten zien. Wel hebben ze plannen. Zo willen ze in ieder geval meedoen aan Coming Out Day op 11 oktober, samen met de bibliotheek.

Trainingen

Zo wil de gemeente medewerkers van het ‘Team voor Elkaar’ trainen in het signaleren van achterstelling en discriminatie en in het doorverwijzen naar de juiste instanties. De medewerkers van het team komen veel bij mensen thuis en hebben dus persoonlijk contact.

Ook wil de gemeente een informerende rol spelen: “In overleg met de belangenorganisatie(s) willen wij met een zekere regelmaat informatie plaatsen op de site Samen Goed voor Elkaar, ter bevordering van acceptatie en ter voorkoming van uitsluiting van deze groep inwoners.” legt een woordvoerder uit.

Frans Bruning, raadslid in de gemeente Brummen, vertelde vorig jaar over de regenbooggemeente.

Lees verder onder de video...

Beleid en wetgeving

Dit jaar staat de vernieuwing van het WMO-beleid, de wet maatschappelijke ondersteuning, op de agenda. Hierin wil de gemeente ook onderwerpen meenemen die te maken hebben met de titel ‘regenbooggemeente’.

Zo willen ze de tolerantie en sociale veiligheid opnemen in het beleid net als het aanpakken van de ‘factoren van achterstand’. “Empowerment van specifieke groepen” staat ook op de agenda. Of in helder Nederlands: het belang van ontmoeting tussen LHBT’ers in het beleid opnemen.

“Na de landelijke evaluatie van oktober 2017 kunnen de leermomenten van de regenboog gemeenten meegenomen worden in de lokale beleidsontwikkeling en implementatie.”

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.