Petitie gestart om kap van eiken Eerbeek tegen te gaan
Foto ter illustratie.

Petitie gestart om kap van eiken Eerbeek tegen te gaan

De eiken langs het Apeldoorns Kanaal in Eerbeek mogen niet gekapt worden. Daar pleit de werkgroep Bomenbelang Brummen voor. Hun petitie is al meer dan honderd keer ondertekend. 

“Dat de gemeente de kap buiten de inspraak heeft gehouden door te kiezen voor een melding in het kader van de Boswet. Hiertegen kunnen bewoners geen bezwaar maken” constateert de werkgroep. “Ook past de gemeente de bepalingen in haar eigen Bestemmingsplan Buitengebied niet toe waar, voor het kappen een vergunning moet worden verleend.” We vinden dat de gemeente onverstandig handelt: “De democratie wordt buitenspel gezet. Onverstandig voor een gemeente die transparantie en verbinding naar burgers propageert.”

Procedure volgen

Eerder gaf de gemeente aan later dit jaar de bomen te gaan kappen. Dit omdat de bomen gevaarlijk zouden zijn. Voor de veiligheid gaan ze weggehaald worden. Iets wat dus echt niet mag van de werkgroep. Ze vragen de gemeente een onafhankelijk bureau ene second opinion te laten opstellen. Ook wensen ze dat de gemeente “de procedure volgt conform het eigen bestemmingsplan Buitengebied.”

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.