Zingende docent blij met viral: "Negatieve publiciteit is ook publiciteit"
Peter de Jonge.

Zingende docent blij met viral: "Negatieve publiciteit is ook publiciteit"

Binnen twaalf uur ruim 100.000 kijkers trekken. Dat is docent van Het Stedelijk Zutphen Peter de Jonge gelukt. Hij gaat viral met zijn liedje ‘Mijn TomTom’. 

Woensdagochtend plaatste de Facebookpagina ‘Jezus was slecht’ de video van de Jonge. Op de pagina worden naar eigen zeggen slechte liedjes geplaatst. De Jonge zelf is blij met de aandacht: “Ik wist niet eens dat ik er op sta. Maar dat klinkt goed! Wel grappig dat het nu ineens goed bekeken wordt. Het nummer is al zo’n dertig jaar oud en staat al sinds 2007 online” vertelt een verbaasde de Jonge. 

Grappig

Dat het plaatsen van het filmpje grappig bedoeld is maakt hem niet uit. “Negatieve publiciteit is ook publiciteit. Ik schaam me niet voor wat ik gedaan heb” vertelt hij. “Toen ik dertig jaar geleden het nummer maakte was de TomTom een nieuw begrip. Toen sloeg het liedje aan. Misschien is hij nu een beetje over datum.” 

"Ik dacht dat u belde over mijn nieuwe nummer die onlangs uitgekomen was"
Peter de Jonge

Hij is ook docent, op Het Stedelijk Zutphen. Op de werkvloer is hij nooit raar aangekeken op zijn nummer: “Leerlingen verwezen er nog wel eens naar. Ze vonden het altijd bijzonder. Dat is leuk. Maar ik ben nooit vervelend bejegend.” 

Na tien jaar

Dat zijn nummer tien jaar na het plaatsen op YouTube ineens bekend wordt snapt hij niet. “Hoe die mensen van die Facebookpagina er ineens aan komen weet ik niet. Ik hoorde het pas voor het eerst van u. Ik dacht dat u belde over mijn nieuwe nummer die onlangs uitgekomen was. Maar schijnbaar is er een hele hoop gebeurd wat ik niet meegekregen heb.” 

 

 

Lees ook: Zingende docent Stedelijk Zutphen voor aap gezet op social media

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.