Drie lokale omroepen bundelen krachten

Drie lokale omroepen bundelen krachten

Namens de 3 omroepen, respectievelijk RTV Veluwezoom, RTV Voorst en B-FM, zullen op maandag 3 juli de voorzitters een samenwerkingsovereenkomst ondertekenen. 

Het doel van deze overeenkomst is te komen tot een verdere en intensievere samenwerking tussen de omroepen uitmondend in een bestuurlijke fusie met behoud van de lokale verankering en gebondenheid. De lokale media staan onder druk, zo constateren de 3 voorzitters. Dit geldt niet alleen voor de schrijvende pers maar ook voor de lokale publieke omroepen. 

Samenwerkingsovereenkomst

Eerder is door de OLON, de branchevereniging, al een beweging ingezet richting regio omroepen, die geleid heeft tot de oprichting van RTV-Stedendriehoek, waarin ook de lokale omroepen van Deventer en Apeldoorn participeren. De nu te ondertekenen samenwerkingsovereenkomst moet leiden tot meer samenwerking op technisch, redactioneel en programmatisch gebied. Tevens zal de samenwerking zich uitstrekken op commercieel en financieel terrein. Het delen van programma’s vindt nu al op beperkte wijze plaats, overigens ook binnen RTV Stedendriehoek. Met deze samenwerking zal de kwetsbaarheid van de individuele omroepen afnemen en zo denken de voorzitters, de aantrekkingskracht bij potentiele vrijwilligers en adverteerder toenemen. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.