Ga je morgen met de trein? Let dan op: In Arnhem staken ze
Foto ter illustratie.

Ga je morgen met de trein? Let dan op: In Arnhem staken ze

Het NS-personeel staakt vrijdag opnieuw. Tussen 05.00 uur en 10.00 uur legt een deel van de medewerkers het werk neer op station Arnhem. Dit kan ook gevolgen gaan hebben voor het treinverkeer in Nijmegen en in Zutphen.

UPDATE 09:58: Wel staking, maar geen vertraging op Arnhem CS

Het personeel staakt omdat zij een tweede conducteur willen op dubbeldekkers. Dit omdat ze het niet veilig genoeg achtten. Eerder was deze maatregel al van kracht, maar door bezuinigingen is deze vervallen.  "Vroeger was het op de dubbeldekkers één, twee keer per week foute boel. Nu zeg ik weleens, een dienst niet verrot gescholden is een dienst niet geleefd. Iedere dag maken mijn collega’s en ik agressie op de dubbeldekkers mee. Die tweede conducteur is voor mij echt heel belangrijk." vertelde een hoofdconductrice bij het FNV Spoor.

Gevolgen
Het is nog onbekend hoeveel mensen er meedoen aan de staking. Hierdoor kan de NS moeilijk maatregelen nemen. Mogelijk vertrekken er minder of geen treinen op station Arnhem.

Bij de staking van afgelopen week, waarbij het personeel staakte op de stations in Den Haag en Zwolle, vielen de gevolgen mee.

 

 

Lees ook: Amper vertragingen door staking NS-personeel in Zwolle

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.