Medewerkers en bewoners van zorgcentrum Den Bouw besmet met schurftmijt
Het woon- en zorgcentrum Den Bouw.

Medewerkers en bewoners van zorgcentrum Den Bouw besmet met schurftmijt

Zeker vijf mensen hebben de schuftmijt opgelopen bij zorg- en wooncentrum Den Bouw in Warnsveld. Het is een besmettelijke huidziekte. De GGD is ingeschakeld om te assisteren bij het in kaart brengen en het indammen van de ziekte.

Het eerste geval werd vorige week ontdekt. Direct schakelde het centrum de huisarts in, samen met een dermatoloog en uitiendelijk de GGD. "We willen de kans op bestemming voorkomen, daarom werken we samen met de GGD" legde het bestuur uit.

Moeilijk te vinden
De grootste uitdaging is het constateren van de ziekte. "Het uit zich in jeuk en dat kan door van alles komen, zeker met dit weer." Zeker nu bekend is dat de ziekte aanwezig is zullen mensen sneller denken dat ze er last van hebben.

Daarom wordt er nu in kaart gebracht door de GGD om hoeveel mensen het gaat. Bij twee medewerkers en drie bewoners is het al vastgesteld.

Schurft
De huidziekte, officieel scabiës genoemd, begint via de schurftmijt. Deze 'graaft' zich in in de huid en legt daar eitjes. Het is iets wat veel voorkomt in Nederland. bestemming kan door direct huidcontact maar ook door bestmette lakens, handdoeken, kleding, etcetera.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.