College Bronckhorst hopt langs evenementen om met burgers te babbelen
Het college op Manana Manana.

College Bronckhorst hopt langs evenementen om met burgers te babbelen

Het college van burgemeester en wethouders van Bronckhorst is deze week de Boer Op. Op allerlei evenementen kunnen inwoners tijdens een informele ontmoeting hun ideeën voor de gemeente kenbaar maken aan de politici.

Laagdrempelig
"Ik geniet hier gewoon van", aldus wethouder Arno Spekschoor op Mañana Mañana. "Het is heel laagdrempelig. Je praat makkelijk met mensen en je kunt ideeën ophalen met elkaar. Zulke gesprekken zijn gewoon waardevol voor eenieder denk ik." Reinier Groot Nuelend, inwoner van de gemeente en aanwezig op het festival in Vorden, sprak met wethouder Jan Engels. "De stap om naar een gemeentehuis aan te gaan komt er vaak niet van. Toch heb je soms wel ideeën of iets dergelijks. Dat het hier zo ongedwongen en vrijblijvend kan, denk ik dat het drempel verlagend is."

"De wethouder gaf zelf ook aan dat hun idee anders was geweest"
Bezoeker

'Hij voelde zich gehoord'
Groot Nuelend sprak met Engels over een verkeerssituatie aan de Wildenborchseweg in Vorden. "Het is daar echt gevaarlijk geworden. En dan praat je nog over goed zicht, laat staan als het straks donker wordt", aldus Groot Nuelend. Hij voelde zich gehoord. "De wethouder gaf zelf ook aan dat hun idee anders was geweest." De ontmoetingen zijn een vorm van kennisvergaring, maar volgens Spekschoor wordt er ook daadwerkelijk op gehandeld. "Het wordt verzameld na al deze bijeenkomsten. We gaan op verschillende beleidsterreinen kijken van: wat halen we er in op en waar gaan we ons beleid in aanpassen?"

Het college is deze week onder andere nog aanwezig bij de Zwem4daagse in Steenderen en de weekmarkt in Hengelo.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.