Warm weer deze week: Zo blijf je koel

Warm weer deze week: Zo blijf je koel

Dit weekend steeg de temperatuur naar de 30 graden, en het blijft nog wel even warm. Het belooft droog en heet weer te worden. 

Voor wie niet de luxe heeft om in de airco van de werkgever te zitten, of na een lange dag in het zwembad te duiken, hebben wij een aantal tips op een rij gezet om de warmte te overleven. 

'How To Be Koel'
Hopelijk blijft het de komende tijd lekker warm! Maar wat moet je eigenlijk doen om af te koelen? LokaalGelderland heeft een aantal tips op een rij gezet. 

1. Warme drank drinken
Bij warm weer ben je al snel geneigd naar een glas fris met ijsklontjes te grijpen. Maar dat heeft juist een averecht effect. Het is beter om een kop thee te nemen want, al zul je het bij de eerste slok niet denken, dit zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt. Zo is een warme douche ook beter dan een koude douche. 

2. Lichte kleding dragen
Je mooiste zwarte kleren uit de kast trekken is op dit soort dagen niet de slimste keuze. Zwart trekt warmte aan en bijvoorbeeld wit stoot warmte af. Zelfs als je een zwarte pet draagt bij tropische temperaturen kan dit er voor zorgen dat je hoofd oververhit raakt

3. Accepteren
Eindelijk is het zomer! Geen reden om te klagen, accepteer dat het warm is. Ook als je het eigenlijk niet zo relaxt vindt. Want als je gaat stressen om de warmte wordt je lichaam alleen maar heter. 

4. Vroeg op, powernappen in de middag
Wil je dingen ondernemen? Sta dan vroeg op zodat je dit kan doen terwijl het buiten koel is. Tussen 12u & 16u is het buiten het warmst. Neem dan tijd voor jezelf en neem bijvoorbeeld een powernap. Al zal dit op je werk of school natuurlijk lastig worden

5. Rolluiken dicht
Zorg dat overdag je huis afgesloten is, door bijvoorbeeld je rolluiken te laten zakken of de gordijnen dicht te doen. Zo blijft het overdag lekker koel. En kom je in een koel huis thuis na school of werk. Uitgebreid koken of bakken binnen is ook niet handig, deze warmte blijft namelijk hangen. 

6. Geen alcohol, cafeïne, sigaretten of gekruid eten
Ondanks dat het op een warme dag lekker is een koud biertje te nemen is dit niet verstandig. Bepaalde voedingsmiddelen stimuleren zweetklieren. Hierbij behoort alcohol, cafeïne of gekruid eten. Ook is roken niet handig, want dit maakt je lichaam nog warmer. 

7. Geen make-up
Mocht je plannen hebben om te gaan zwemmen is make-up op doen al niet het beste idee. Maar ook als je geen duik in het water neemt kun je het beter in de badkamer laten staan. Make-up isoleert je huid namelijk. Dat betekend dat de warmte vastgehouden wordt. 

Heb jij tips om koel te blijven? Wij zijn benieuwd! Stuur ze naar [email protected].

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.