Slachtoffer ongeval paardentram Zutphen nog in kritieke toestand
De tram hing half in de sloot. Er kwamen veel hulpverleners op af.

Slachtoffer ongeval paardentram Zutphen nog in kritieke toestand

De vrouw die zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt is bij een ongeval met een paardentram in Zutphen ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het gaat om een 43-jarige vrouw uit Deventer. 

Wat er gebeurde
Het ongeval gebeurde aan het einde van de middag aan de Fanny Blankers-Koenweg. Vlak nabij voetbalclub AZC. De paarden schrokken ergens van tijdens het aftuigen. Hierdoor kwam de medewerkster van de tram terecht onder de wagen. Ze is geraakt door het wiel. De vrouw is ernstig gewond geraakt en met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Voetballers van de nabijgelegen club hebben hun handen uit de mouwen gestoken om de vrouw te helpen. 

Kritieke toestand
De vrouw ligt momenteel nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ze is zaterdag met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Zwolle. Vlak na het ongeluk gaven agenten aan niet te weten of de vrouw het ging redden. Uiteindelijk was ze toch stabiel genoeg te krijgen om haar met spoed af te voeren. 

Geschrokken
De vrouw is vrijwilliger van de paardentram, een fluisterkar zoals het genoemd wordt. Haar collega’s gaven eerder al aan erg geschrokken te zijn: "We zijn erg geschrokken. Verder weten we weinig helaas, we weten net zo veel als jullie."

 

 

Bekijk ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.