Lochem deelt shirts uit aan lopers Nijmeegse Vierdaagse
De shirts.

Lochem deelt shirts uit aan lopers Nijmeegse Vierdaagse

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve roept alle 85 Lochemse deelnemers aan de 101ste Vierdaagse van Nijmegen op voor een ontvangst in het gemeentehuis op 13 juli van 15.30-17.00 uur. Aanmelden kan door uiterlijk 6 juli een e-mail te sturen naar [email protected]. Graag hierin uw naam, telefoonnummer én de gewenste maat T-shirt vermelden.

“Onze gemeente is een prachtige wandel- en fietsgemeente. Inwoners die meedoen aan de Vierdaagse weten dat als geen ander. Wij maken hen graag ambassadeur door hen op 13 juli te ontvangen in het gemeentehuis en een uniek wandelshirt aan te bieden,” aldus burgemeester Sebastiaan van ’t Erve. Tijdens de bijeenkomst kunnen de deelnemers tips en ervaringen delen. 

Nijmeegse Vierdaagse
De 101ste Vierdaagse gaat op 18 juli van start. Ruim 50.000 wandelaars doen mee uit wel 68 landen. Deelnemers lopen 30, 40 of 50 kilometer. Sinds jaar en dag voert de eerste dag van het wandelfestijn door de gemeente Overbetuwe en de plaats Elst. Met Blauwe Dinsdag geeft Overbetuwe letterlijk meer kleur aan de doorkomst van de Vierdaagse. Lochem levert daaraan dit jaar een bijdrage en zet de Lochemse lopers en wandelgemeente Lochem in het zonnetje.

Rustpunt in Elst
Op uitnodiging van het college van Overbetuwe zal het college van Lochem aanwezig zijn op de eerste dag van de Vierdaagse. Daar moedigen zij de Lochemse deelnemers aan vanuit Elst. Ook richt Lochem een rustpunt in langs de route. Elst ligt in de woongemeente van wethouder Ingrid de Pagter. Zij kwam met het mooie idee om wandelen in Lochem en Nijmegen te verbinden. Elst is dus niet toevallig gekozen”.  

Wandelgemeente
De gemeente Lochem is een wandel- en fietsgemeente bij uitstek. De Barchemse 4-daagse die dit jaar gehouden wordt van 29 juni tot en met 2 juli is een mooie voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse. Op eigenzinniglochem.nl zijn tal van wandelroutes te vinden die beschikbaar zijn als app, ontwikkeld door een Lochems bedrijf. Zoals bijvoorbeeld het Lochem streekpad. Maar liefst 118 kilometer genieten van bos, heide, heuvels en uiterwaarden. Genieten van slingerende paadjes, statige landgoederen en gastvrije bewoners. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.