Buurtbewoners parkje Brummen niet blij met terugplaatsing jongerenontmoetingsplek
De plek waar het de hangplek moet komen.

Buurtbewoners parkje Brummen niet blij met terugplaatsing jongerenontmoetingsplek

In Park ’t Goor in Brummen is de gemeente van plan een jongerenontmoetingsplek te maken. Al zijn enkele bewoners hier fel tegen. 

In een brief aan alle bewoners van de G.K. Van Hogendorpstraat, gelegen nabij de plek waar de hangplek voor jongeren moet komen, roept een buurtbewoner op een bezwaarschrift te tekenen. Want de plek voor jongeren “zal in de avonduren door de oudere jeugd veranderd worden in een ordinaire hangplaats met lawaaioverlast, vervuiling en vernieling tot gevolg” schrijft hij in de brief. 

Afspraken
Al lange tijd staat het gebouw Kindcentrum Het Park in het parkje. Daarvoor was er een gymzaal, met daarbij een soortgelijke hangplek voor jongeren. “Er is sprake van een jongerenontmoetingsplek bij voormalige school in het park, een afdak. Met de nieuwbouw is deze verdwenen maar met de jongeren afgesproken dat er wat nieuws voor terug kwam” ligt de persvoorlichter van de gemeente toe. “Hier is een initiatief van gemaakt door jongeren, school, gebruikers gebouw etc. Er is een plan ontwikkeld voor het hele terrein achter de school en meerdere keren overleg geweest met buurt en ook wijkraad” vertelt hij.

Na navraag lijken verschillende buurtbewoners er anders over te denken, en zullen het bezwaarschrift niet tekenen: “De buurtbewoner die actie voert tegen het jeugdhonk draait de boel om. Er is nu al jaren overlast en vernielingen” vertelt een buurtbewoner. “Sinds de Gemeente, school en Talenthouse van SWB 2 jaar geleden de koppen bij elkaar hebben gestoken is het vandalisme gestopt, omdat ze met de jeugd in gesprek zijn gegaan en de jeugd is blij dat ze eindelijk een eigen plekje krijgen en dat ze daar zuinig mee moeten zijn. Of het jeugdhonk er nu wel of niet komt, de jeugd hangt er al jaren. Eindelijk komt er iets voor de jeugd en ook aan de jongere jeugd is gedacht, daar komen doeltjes en een klimtoestel voor.”

Ander buurtbewoner meldt: “De jeugd is de toekomst. Fijn dat er iets voor ze gedaan wordt.” Ook hebben laten enkele buurtbewoners weten wel het bezwaarschrift te ondertekenen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.