Veel animo voor triatlon Gorssel
De start.

Veel animo voor triatlon Gorssel

Met een verdubbeling van het aantal inschrijvingen, een zwembad dat klaar was voor ontvangst, vele helpers, een mooi parcours en prima weer, kun je volgens de organisatie de derde editie van de Gorsselse triatlon gerust succesvol noemen. 

Het begon in de aanloop naar deze triatlon. Het aantal aanmeldingen groeide snel en kwam uit op 123 deelnemers. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Na-inschrijven op de dag zelf was dan ook niet meer mogelijk. De triatlonsport groeit in populariteit en dat is ook hier te merken. Ook komen deelnemers niet meer alleen uit de directe omgeving, maar overal vandaan. Zo waren er inschrijvingen vanuit Amersfoort,  Amsterdam en Utrecht. Ze weten dit evenement ook vanuit het westen al te vinden. Deze deelnemers waren enthousiast en lieten zich waarderend uit over de organisatie en de prachtige omgeving van Gorssel.

Met een officiële tijdwaarneming en een mooi parcours kan de Gorsselse Triathlon mee doen in het veld van de vele triatlons die in het hele land worden georganiseerd. 

In een groeiend deelnemersveld hebben de atleten van triatlongroep De Boskoele ook dit jaar weer goed gepresteerd. Er was een derde plaats voor Sarah Reijenga op de kwart triatlon voor vrouwen achter Joyce Mulder (2e) en Marian van Hilst (1e). Esther Strijker eindigde net naast het podium, als vierde bij de één achtste triatlon achter Saskia Bekhuis (3e), Janine Kamphuis (2e) en  Nelleke Bos(1e). 

Bij de heren op de kwart triatlon stond Bas van Brugge op het podium met voor hem Wim van Hilst (2e) en Erwin Heisters (1e). De winnaar bij de heren van de één achtste triatlon was Nick Zweers met achter hem Taeco Tol op een tweede plek en Edward van Dootingh als derde. De familie Bruggeman (moeder en zoons) uit Gorssel haalde een tweede plaats bij de trio’s achter Team Workel-de Vries. Als derde finishte Team landeweer. 

Opbrengst
De opbrengst bedroeg €2.000,- en daar is de organisatie heel blij mee. Deze is bestemd voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Cystic Fibrosis is taaislijmziekte, een erfelijke ziekte die nog niet te genezen is. Daarnaast wordt per deelnemer een knuffel gesponsord door de Sichting Geef een Knuffel die na de triatlon worden uitgedeeld in een ziekenhuis of revalidatiecentrum.

Volgend jaar
“Er zijn altijd punten om te verbeteren”, geeft Bert Hukema één van de organisatoren uit Gorssel aan. “Die nemen we mee voor de vierde editie in 2018. Zonder de inzet van de vrijwilligers zijn dit soort sportieve evenementen niet haalbaar. Parcours uitzetten, zwembad op orde, banen tellen bij het zwembad, EHBO, verkeersregelaars, inschrijfbalie, et cetra. Er is altijd genoeg te doen.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.