Zutphenaar zorgt voor opschudding door chemisch middel op plafond te smeren
De brandweer deed onderzoek.

Zutphenaar zorgt voor opschudding door chemisch middel op plafond te smeren

Op de Stokebrand in Zutphen zijn zondagavond meerdere woningen ontruimd. Er hing een sterke chemische lucht. De lucht werd veroorzaakt door de 'afbijt', een sterk chemisch middel om verf te verwijderen, die een buurtbewoner op het plafond had gesmeerd.

De bovenburen kregen vervolgens last van geïrriteerde ogen en luchtwegen. De brandweer werd gemeldt en die ontruimde vier woningen en is begonnen met metingen verrichten. De bewoners, waaronder een baby, werden vervolgens gecontroleerd door het aanwezige ambulancepersoneel.

Onwel
Later, kort nadat de ambulance was vertrokken, werd een van de bewoners alsnog onwel. De ambulance keerde direct terug. De hulpdiensten hadden een groot deel van de wijk afgezet omdat lange tijd niet bekend was wat de vreemde lucht veroorzaakte.

Ventileren
De brandweer heeft uiteindelijk de huizen geventileerd. Ook zijn de potten met afbijt uit de woning gehaald. Ondanks het groot afgezette gebied was er geen sprake van een risico voor de omgeving, aldus de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

De buurtbewoner heeft volgens buurtbewoners al vaker voor overlast gezorgd. Hij wordt behandeld door psychologen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.