Koude meivakantie: Campinggangers niet blij, speelparadijzen wel

Koude meivakantie: Campinggangers niet blij, speelparadijzen wel

Met de WC-rol onder de arm door de regen naar de wc. Niet ideaal voor je meivakantie. Voor veel vakantiegangers viel de afgelopen week de vakantie in het water door de regen en kou. Maar speelparadijzen zijn er juist weer blij mee. 

"Het heeft wel iets, samen ontbijten terwijl de regen tikt op het dak"
Kampeerder Rita

“In de caravan is het warm. Maar lekker wandelen of fietsen zou ook wel leuk zijn” aldus Rita, die met haar man in een camping in Lochem staat. “Het heeft wel iets, samen ontbijten terwijl de regen tikt op het dak” vindt ze dan ook wel weer. “Wij zijn een dagje rond gaan rijden door de regio hier. En hebben een overdekte winkelgelegenheid opgezocht. Maar dat was het dan ook wel.” 

Veel gezinnen met jonge kinderen zoeken speelparadijzen op, zo merkt ook Wouter, werknemer van een overdekte speelhal. Het is er drukker dan normaal in de meivakantie “hoe dan ook door het slechte weer.” Maar vorig jaar was het ook slecht weer: “Ik denk dat veel mensen toen thuis gebleven zijn. Dit omdat het al ver van tervoren aangekondigd werdt dat het weer slecht zou worden.”

Volgende week 
De eerste week van mei begint ook regenachtig, maar daar komt later in de week verandering. Rond Bevrijdingsdag wordt zon verwacht en een temperatuur boven de 17 graden. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.