Kampioenskoorts stijgt: Oeken/BrummenVR1 blijft winnen

Dinsdagavond 25 April waren de dames van ST;Oeken/Brummen te gast bij Ulftse Boys VR1. Om het kampioenschap te behalen zullen ze alle wedstrijden nog moeten winnen, te beginnen in Ulft. Na de welbekende spreuken van Johan Cruijff die door trainer Hanry Stoel wekelijks worden benoemd gingen de dames richting de groene mat. De sfeer was geweldig en dit leek een voorbode voor een goede wedstrijd.

Overklast
De dames van Brummen vlogen vanaf de eerste minuut letterlijk en figuurlijk richting goal van Ulftse Boys. Het speltempo lag hoog en dat resulteerde in de 0-1 door Willemijn Butter. De Brummenaren waren sterk aan de bal, want na vijf minuten deed Danique Winters het nog even stilletjes over en scoorde de 0-2. Blijdschap was terecht maar konden de Brummense vrouwen dit tempo vast houden? Gaande weg de wedstrijd zag je de snelheid afnemen, en kwamen de Ulftse Dames steeds een beetje dichterbij, en soms zelfs gevaarlijk dichtbij. Toch was het Kelly Brugman die in de 44e minuut de 0-3 maakte. Geen vuiltje in de lucht voor Oeken/Brummen qua stand.

ST;Oeken/Brummen laat zich weg spelen
Na rust was de vermoeidheid duidelijk af te lezen van de Brummense gezichten. Het voetbal uit de eerste helft leek niet meer te lukken de tweede helft. Maureen Barink haar enkel verdraaide en zij werd geblesseerd van het veld gedragen. De dames van Ulftse Boys konden hiervan profiteren en snel daarna scoorden zij de 1-3. De rollen waren volledig omgedraaid; Ulftse Boys had de regie en liep volledig over Oeken/Brummen heen. Dit resulteerde in veel kansen en in de 85e minuut werd en gescoord en stond de 2-3 op het scorebord. Het werd stiller langs de zijlijn en door enkele goede reddingen van de keeper bleef de stand op 2-3 en kunnen de punten mee worden genomen naar Brummen.

A.s. zondag zullen beide teams elkaar weer treffen maar dit keer op de sportvelden van Sportclub Brummen, aanvang 11.30 uur.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].