Irritatie over afplakgedrag vrijmarkten
Volwassenen poetsen soms het stoepkrijt van kinderen weg.

Irritatie over afplakgedrag vrijmarkten

In het hele land houdt het de gemoederen bezig. En het is al jaren een probleem. Mensen die dagen van tevoren al aangeven waar zij hun kleedje neerleggen tijdens de vrijmarkt. Zo geeft ook een oud vrijwilliger van de Warnsveldse vrijmarkt aan. 

"Het houdt de sfeer ook beter om geen landjepik te gaan spelen."
Voormalig vrijwilliger vrijmarkt Warnsveld

“Het is al jaren een irritatie onderling bij verkopers” vertelt iemand, die liever niet met zijn naam online staat, die jaren meegeholpen heeft met de organisatie van de Warnsveldse vrijmarkt. “Bij kinderen snap ik het, bij volwassenen niet." Volgens hem zijn juist die laatste het meest fanatiek: “Volwassenen claimen al dagen van tevoren hun plek. Vaak met ducktape of andere middelen. Uiteindelijk hebben juist de kinderen geen goede plek meer.” Er wordt soms erg ver gegaan voor een goede plek: “We hebben wel eens gezien dat volwassenen laat in de avond stoepkrijt van kinderen wegpoetsen en het zelf afzetten. Iets wat echt niet door de beugel kan.” 

Hij raadt verkopers dan ook aan om dit niet te doen. “Wees op tijd donderdagochtend. Dan heb je vast een goede plek. Het houdt de sfeer ook beter om geen landjepik te gaan spelen.” 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.