Dit moet je weten over Koningsdag
Koningsdag Zutphen vorig jaar.

Dit moet je weten over Koningsdag

Nog een paar dagen, donderdag vieren we Koningsdag! Hier een aantal dingen die je moet weten voordat koningsdag gevierd kan worden

Het eerst koninginnedag heette… 
Natuurlijk wist je dat! Want heel veel Nederlanders noemen het nog steeds zo. Niet zo gek, want sinds 1890 vieren we al koninginnedag. Oftewel je hele leven al. Vijf jaar geleden moesten we ineens omschakelen. 

Regen op de vrijmarkt…
Wanneer het regent, zoals ook deze koningsdag voorspelt wordt, gaat 40% van de vrijmarkt-verkopers er niet heen. Ander feitje: Gemiddeld verdient een verkoper 92 euro op een vrijmarkt. 

Openbaar vervoer… 
NS past de dienstregeling aan voor koningsdag. De meeste festiviteiten zijn goed bereikbaar. NS rijdt met langere en soms extra treinen. Aangeraden wordt om de reisplanner te checken voor vertrek. 

Ambulancetekort op koningsdag… 
Het FNV waarschuwt voor een tekort aan ambulancepersoneel donderdag. De vakbond heeft een brandbrief gestuurd aan demissionair minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Koningsdag in De Pauw… 
Door een grote brand in cafe-restaurant De Pauw in Warnsveld maandagochtend is het onzeker of daar koningsdag gevierd kan worden. Vermoedelijk kan het wel doorgaan, omdat het restaurantgedeelte niet enorm beschadigd is. Maar het blijft afwachten. 

Koningsfestival… 
Koningsdag lijkt steeds meer om muziek te gaan draaien. De Zutphense binnenstad vult zich elk jaar steeds meer met muziek. Ook op andere plekken wordt dit volop gedaan. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.