Ruim 50.000 euro voor berging schepen Marshaven moet verhaald worden op eigenaar
Het weghalen van een van de schepen.

Ruim 50.000 euro voor berging schepen Marshaven moet verhaald worden op eigenaar

Begin april zijn er twee scheepswrakken geborgen in de Zutphense marshaven. De gemeente heeft daar een bedrag van minstens 50.000 euro voor uit getrokken. Dat schrijft De Stentor

De gemeente zou de kosten willen verhalen op de eigenaren van de schepen. Dat vertelt een woordvoerder van de gemeente aan de krant:  "We doen er alles aan om de eigenaar voor de kosten op te laten draaien. Er wordt een juridisch traject doorlopen om dit resultaat te bereiken." 

De gemeente nam het heft in eigen handen toen de eigenaren niks van zich lieten horen. Zij hebben samen met bergingsbedrijf Hebo de schepen uit het water gehaald en afgevoerd naar een opslag. De gemeente besloot het zelf te doen omdat er kans was op mileuschade door lekkende stoffen. Ook was het ronduit vervelend voor ander verkeer in het water. 

Meer kosten
Het bedrag van 50.000 is nog niet alles. Dit is alleen voor het weghalen en opslaan van de schepen. "Het werkelijke bedrag zal dus nog oplopen", aldus de woordvoerder. De eigenaar van de schepen wil niks vertellen aan lokale media. 

Het bergen van de schepen heeft twee dagen geduurt. 

 

 

Bekijk ook: Video | Wrakken Marshaven zijn geborgen

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.