Politie rijdt gestolen auto klem na wilde achtervolging
De auto werd ingesloten op de A1.

Politie rijdt gestolen auto klem na wilde achtervolging

De politie heeft zaterdagavond twee mannen aangehouden na een wilde achtervolging op de A1. Dit gebeurde omstreeks 19.00 uur tussen de afrit Lochem en Markelo. De verdachten reden in een gestolen auto.

Het stopteken werd door de bestuurder genegeerd. Na een wilde rit met ‘allerlei capriolen’ raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en knalde tegen de vangrail. De agenten reden vervolgens de auto meteen klem.

Vlucht
Een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bestuurde de auto en werd direct aangehouden. De bijrijder, een 19-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats, sprong uit de auto om te vluchten. Hij stak daarbij zelfs de snelweg over. Na een korte achtervolging werd ook hij aangehouden.

De auto was afkomstig van een woninginbraak in de randstad. Hij was gespot op de A1 ter hoogte van Apeldoorn-West. Diverse politieteams uit Zutphen, Apeldoorn, Deventer en Lochem kwamen in actie. Naast de betreffende auto werd ook een politieauto afgesleept die bij het klemrijden beschadigd raakte.

Ook de politieauto raakte beschadigd.
© Politie Lochem
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.