Be Quick wint onder toeziend oog van FOX Sports

Be Quick speelde zaterdag tegen FC Zutphen, dit onder toeziend oog van vele camera’s van FoxSports. Ze hebben namelijk de actie van de zender gewonnen. Het team heeft hiervoor 4000 stemmen moeten verzamelen. De mannen hebben alles uit de kast gehaald om de benodigde punten te behalen om de fel begeerde prijs te winnen. Zo hadden de mannen op een bus van Arriva een teamfoto geplaatst en en lieten zij een vliegtuig over Zutphen heen vliegen met een spandoek.

Zaterdag was het dan zover: de wedstrijd kon gevolgd worden bij Foxsport, en het sportcommentaar zou van Hans Kraay jr en Ronald de Boer. De wedstrijd werd gefloten door de bekende scheidsrechter R. Luinge. De sfeer was geweldig, voordat de wedstrijd van start kon gaan werd de sfeer nog meer bepaald door de zanger Gerald Paltz die het publiek warm zong.

De aftrap
Klokslag half 1 klonk het begin signaal voor deze spannende ontknoping. Een rustig opbouwende eerste minuten gingen voorbij, maar in de achtste minuut zag Stefan Mannessen kans om de 1-0 te scoren. Het was vanaf de eerste minuut erg duidelijk dat de mannen van Be-Quick niet van plan waren om deze kampioenswedstrijd uit handen te geven. Na 22 minuten leuk voetbal te hebben gezien was het Rick Lesman die moeiteloos de 2-0 kon maken. Wat een blijdschap en natuurlijk met de sfeer die Fox sport met zich mee brengt word dit alleen maar mooier. Wat FC Zutphen ook probeerde de bal eindigde toch steeds weer op een voet van een Be-Quick speler. In de 33 minuut kwam de bal op de voet van speler Nick Scharrenberg en schoot moeiteloos de bal in het goal van FC Zutphen. Met deze tussenstand gingen de spelers de rust in.

Kippenvel momenten
Na de rust was er niet veel veranderd aan het voetbalspel, het was Be-Quick die het meeste balbezit had, en liet zien dat ze het voetbalspel konden beheersen. In de 64e minuut liet Nick Scharrenberg opnieuw zien dat hij scoren kon en maakte de 4-0. Fc Zutphen gaf het niet op, en bleef vechten naar kunnen, maar liet de kansen toch wel steeds liggen.

Toch was het Casper Onwijn in de 81 minuut de eretreffer wist te maken, en zo stond het score bord op 4-1.Het was een onmogelijke taak om nu nog in de resterende  negen minuten de stand nog recht te breien, maar in plaats de koppen naar beneden te laten hangen, bleven de spelers van FC Zutphen heerlijk en sportief de wedstrijd uitspelen.

Na negentig minuut spelen was Be-quick terecht de kampioen vandaag, de ontlading was gigantisch  Knallende kurken, Blauw witte confetti!! Maar het mooiste moment was natuurlijk de beker ontvangen uit handen van Hans Kraay jr.

Uiteindelijk werd het door een penalty 4-1.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].