Inspectie: IC-zorg Gelre Ziekenhuis wel in gevaar geweest
De ingang van het ziekenhuis in Zutphen.

Inspectie: IC-zorg Gelre Ziekenhuis wel in gevaar geweest

Het Gelre Ziekenhuis in Zutphen heeft een flinke tik op de vingers gekregen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Begin maart werd, na een visitatie, de afdeling Intensive Care afgeschaald naar High Care.

De afschaling had te maken met de eisen voor een IC-afdeling. Na een visitatie bleek dat het ziekenhuis niet aan alle eissen voldeed. Volgens de Raad van Bestuur hadden deze eissen niet directe invloed op de zorg. "Echter was de gezondheid van de patient nooit in gevaar" zei Michel Galjee (Raad van Bestuur) eind maart in een forum bij de gemeente.

Wel in gevaar
Echter waren er volgens de IGZ wél risico's voor de zorg die het ziekenhuis aan patiënten verleende. Daarnaast heeft het ziekenhuis de risico's van de afschaling niet voldoende ingeschat.

Eén maand
Het ziekenhuis moet nu in opdracht van de inspectie binnen één maand alles op een rijtje zetten in een te schrijven zorgbeleidsplan. "Daarin moet precies staan welke zorg het ziekenhuis aan welke groepen patiënten kan leveren." schrijft de inspectie. Daarnaast moetn het ziekenhuis ook aangeven hoe ze het gaan communiceren naar patiënten.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.