Betaald parkeren op feestdagen: Hoe zit het?
Foto ter illustratie.

Betaald parkeren op feestdagen: Hoe zit het?

Vrijdag ontstond er op social media wat commotie over de parkeerautomaten in Zutphen. De gemeente zou geld ‘binnenharken’ door wel geld te vragen, terwijl het Goede Vrijdag is. Maar hoe zit dat parkeren op feest- en zondagen nou echt?

“Op zondagen en op feestdagen is parkeren gratis.” luidt de tekst op de website van de gemeente. Goede Vrijdag is ook een feestdag voor de gemeente. Oftewel: je hoeft niets te betalen.

Geen kaartje
Maar de automaat incasseert wel gewoon het parkeergeld. “Echter hoeven mensen helemaal geen kaartje te halen bij de automaat” legt Robert-Jan Bax, persvoorlichter van de gemeente, uit. In de parkeerautomaten zit geen indicatie ingebouwd die aangeeft of het een feestdag is of niet. “Dat zit in het overgrote deel van de parkeerautomaten in Nederland niet.“ Wel staat er op de zijkant van de automaat informatie over het parkeren. Hierop staat ook dat een kaartje halen op een feest- of zondag niet nodig is.

Daarnaast moet je niet schrikken van de ‘handhavers’ die je wellicht ziet lopen. “Ook met gratis parkeren lopen die rond, maar dan controleren ze uiteraard niet op parkeerkaartjes.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.