Cornielje ondanks ziekte voorgedragen tot CvdK

Cornielje ondanks ziekte voorgedragen tot CvdK

De Provinciale Staten willen heel graag doorgaan met de huidige commissaris van de Koning van Gelderland, Clemens Cornielje. Ze hebben Cornielje aanbevolen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties voor een derde termijn. De Staten hebben dit besloten in de vergadering op 12 april 2017.

Cornielje is sinds 2005 commissaris van de Koning in Gelderland en daarmee de langstzittende commissaris in Nederland. Eerder deze week kwam hij in het nieuws doordat er een hersentumor bij hem gevonden is. 

Cornielje reageert goed op de aanbeveling: “Ik ben erg dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Het is nu aan de Regering en de Koning om over de tweede herbenoeming als commissaris van de Koning in de provincie Gelderland te oordelen. Al bijna 12 jaar mag ik de publieke zaak dienen in mijn provincie. In mijn geliefde Gelderland. Dat zou ik graag nog een tijd doen, maar het moet ook kunnen. Gelet op het feit dat op maandag 10 april 2017 een hersentumor is vastgesteld richt ik me eerst op verder onderzoek en zo mogelijk behandeling. Mijn werk als commissaris van de Koning probeer ik zoveel mogelijk te blijven doen. Op 11 april heb ik het college van Gedeputeerde Staten gewoon voorgezeten. Last but not least zal ik samen met mijn partner deze moeilijke fase van mijn leven zo goed mogelijk proberen door te komen. Vandaag vieren we de eervolle voordracht tot hernoeming. Morgen onderga ik verdere onderzoeken. Volgende week volgt de uitslag. We leven van dag tot dag. Hoop doet leven. De mooie voordracht van Provinciale Staten geeft mij kracht om door te gaan.”

 

 

Lees ook: Hersentumor bij Clemens Cornielje ontdekt

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.