Leegstaande huisjes Warnsveld doelwit voor plunderaars
Een van de huisjes

Leegstaande huisjes Warnsveld doelwit voor plunderaars

Kapotte zonneschermen, enkele openstaande deuren en gevaarlijke gaten in de grond. De wijk met bejaardenwoningen aan de Bieshorstlaan in Warnsveld zijn doelwit voor mensen die hun tuintjes en huizen willen opleuken. 

Zaterdagmiddag, een oud stel heeft hun auto pontificaal op de stoep geparkeerd. De achterklep staat open en ze scheppen plantjes uit de tuin. Plantjes die anders kapotgereden worden door de graafmachines, geef ze eens ongelijk. Maar ook lijken mensen met andere doeleinden actief te zijn. Op de hoek staat namelijk een deur open, diezelfde avond heeft de politie het gecontroleerd en trekt de conclusie dat het nog wel eens koperdieven zouden kunnen zijn. Wonder boven wonder is er niks gestolen uit de huizen, maar op slot doen dat kan de politie niet doen. Dit omdat ze geen sleutel hebben, en het wachten is tot de bouwvereniging maandag. 

Lees verder onder de foto...
Een van de straten. Foto: LGLD

Handhaving en toezicht, de politie en de buurtpreventie houden de leegstaande huisjes extra in de gaten. Zaterdagavond moest het water bij een huis afgesloten worden. Dit omdat een kraantje weggehaald was, en het water bleef stromen. Eind april moet de sloop beginnen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.