Acht gekke anti-fiets-hekjes in Warnsveld maken het lastig voor mindervaliden en kinderwagens

Acht gekke anti-fiets-hekjes in Warnsveld maken het lastig voor mindervaliden en kinderwagens

Het klonk waarschijnlijk in het stadhuis als een goed idee, het plaatsen van 8 hekjes in een paadje om fietsers die het gebruiken om af te snijden te voorkomen. Maar rekening met mindervalide mensen met een scootmobiel, rollator of rolstoel en mensen met een kinderwagen is niet gehouden in Warnsveld. 

In een paadje nabij de Overkamp in Warnsveld staan nu acht hekjes. Dit omdat veel fietsers het gebruiken om sneller in de woonwijk te komen, wat natuurlijk niet mag omdat het een wandelpad is. Maar wandelaars, die hulpmiddelen gebruiken, worden ook verplicht om te lopen. “Ik loop hier geregeld met mijn vrouw, maar nu kan dat niet meer. Want met de rolstoel kan ik niet door dit dolhof” vertelt een man uit de buurt. 

Paaltjes
Voorheen stond er een rits aan paaltjes op de plek, ook onbegaanbaar voor mindervaliden. “De situatie met de paaltjes stamt nog van voor de herindeling. We hebben niet kunnen nagaan waarom er destijds voor deze variant is gekozen. Feit was dat de paaltjes alleen voetgangers doorlieten, dus het pad was niet bereikbaar voor mensen met rollators of kinderwagens, en dan nog was de doorgang lastig” licht de woordvoerster van de gemeente Zutphen toe. 

Vragen
De hekken zijn geplaatst nadat er vragen kwamen: “Na vragen of dit ook anders kon, hebben we gekeken of er een andere oplossing mogelijk was, waarbij de situatie zoals hij was, dus geen mogelijkheid voor fietsers, te behouden. Het voordeel van de nieuwe situatie zoals hij nu gemaakt is, is dat er nu wel mensen met hun rollator of kinderwagens doorheen kunnen, waar dat voorheen niet kon. De doorgang is 80cm breed gemaakt, de afmeting van een normale deurpost” al lijkt er niet aan gedacht zijn dat je door de gemiddelde deuropening niet hoeft te zigzaggen. 

Lees verder onder de foto...De situatie hoe deze eerst was. Foto: Google Maps

De situatie is in ieder geval beter geworden dan de paaltjes voorheen: "Het is misschien even wennen, maar we bereiken wel dat de doorgang is verbeterd voor wie daar mag komen" aldus de woordvoerster. 

Wij van LokaalGelderland probeerde het met een lege rolstoel. En het koste al veel moeite om aan de andere kant van het pad te komen. En dat terwijl de rolstoel nog leeg was. “De gemeente weer he, denken alleen aan het probleem zelf. En niet wat het probleem nog meer kan geven” roept een voorbijganger ons toe. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.