Gemeente is er klaar mee: scheepswrakken Marshaven worden weggehaald
Het gezonken winkelschip.

Gemeente is er klaar mee: scheepswrakken Marshaven worden weggehaald

Ze liggen er al lange tijd. Twee scheepswrakken in de Marshaven. Een treurig gezicht is het. Het gaat om een oud winkelschip wat er al een tijd ligt en om een dekschuit die in februari zonk. De gemeente wil ze weg hebben. 

Nadat de eigenaren geen gehoor hebben gegeven aan de vraag van de gemeente nemen ze het heft in eigen handen. Binnenkort zullen zij de schepen weghalen. De kans is namelijk aanwezig dat het op lange termijn schadelijk gaat zijn voor het milieu, dit door lekkende stoffen. Ook is het gevaarlijk voor andere varende objecten. “Nadat dat duidelijk werd en de termijn was verlopen hebben we op basis van juridisch advies besloten deze stap te zetten” vertelt een woordvoerder van de gemeente aan De Stentor. Als de eigenaar de boot toch nog terug wil kan dat “maar dan ligt er wel een rekening klaar. Sowieso gaan we proberen om de gemaakte kosten op de eigenaar te verhalen.”

Donderdag worden beide schepen weggehaald. Duikers gaan de boten lichten: “Bij het lichten kunnen er wat stoffen lekken, maar dat wordt door duikers goed in de gaten gehouden” zegt de gemeente tegen de krant. “Tot nu toe is daarom alles binnen de perken gebleven, maar het was meteen al duidelijk dat deze situatie niet te lang kon blijven duren.” 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.