NS lokt toeristen naar Zutphen
Stadsgids Anton de Ronde tijdens een stadswandeling.

NS lokt toeristen naar Zutphen

Ruim een miljoen mensen kregen maandag bericht van de NS. Ze verstuurde zoals eens in de zoveel tijd een arrangement. Voor weinig geld krijg je een retourtje Zutphen en een stadswandeling.

Nu heb je daar als inwoner van Zutphen niet zoveel aan, gezien Zutphen maar één station heeft. Echter is het wel goede promotie voor Zutphen. Mark Schuitemaker, van Stichting Zutphen Promotie, hoopt dat 0,5% van de mensen gebruik maakt van de aanbieding. “Dat klinkt natuurlijk weinig, maar met een miljoen mensen is dat al snel veel (5000, red.).”

Blijven proberen
Al sinds het begin van Zutphen Promotie is Schuitemaker bezig met de NS. “Elke keer kreeg ik te horen dat ze ernaar gingen kijken” vertelt hij. Dat kwam elke keer op niets uit, tot de vorige poging. “Laatst hapten ze toe. Ze waren nieuwsgierig naar wat we te bieden hebben, en hoe dat dan werkt. Blijkbaar kennen ze Zutphen inmiddels.”

Populair
De stadswandelingen zijn volgens hem populair. “Beide varianten zijn niet aan te slepen. De variant met een stadsgids én de variant waarbij mensen zelf op pad kunnen met een van de vijftien verschillende wandelingen zijn in trek.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.