Burgers boos over uitspraak AZC over Wiljo L.
Wiljo L.

Burgers boos over uitspraak AZC over Wiljo L.

Dat voormalig seksueel misbruiker Wiljo L. nu vrijwilligerswerk doet bij bij de Zutphense voetbalclub AZC zorgde zaterdag voor veel verontwaardiging in Zutphen en de rest van Nederland. Dit bleek uit diepgaand onderzoek van het NPO Radio 1 programma Argos. Maar de reactie van het AZC hierop, die zij zaterdagavond publiceerde, zorgt voor een nog grotere verontwaardiging. 

Het bestuur vertelde in hun reactie geen stappen te ondernemen. “Uiteraard tolereert het bestuur op geen enkele wijze dit soort gedragingen” schrijven ze. Maar er iets aan doen? Nee, ze wachten eerst rustig af: “Mocht er zich binnen onze vereniging een dergelijk incident voordoen, dan zal het bestuur direct de meest verstrekkende maatregelen treffen.” 

Volgens veel burgers op social media is het bestuur “gek geworden” en “compleet naïef om zo’n iemand de hand boven het hoofd te houden.” Men snapt niet waarom deze man voor de derde keer bij een vereniging kan aankloppen, om daar met jongeren te gaan werken. “Maar zodra er melding komt grijpen ze gelijk in?? Ga je er op zitten wachten dan?” schrijft iemand in een reactie. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.