Video | Voetbalclub AZC blijft achter ontuchtpleger Wiljo L. staan en houdt lippen stijf op elkaar
Wiljo L.

Video | Voetbalclub AZC blijft achter ontuchtpleger Wiljo L. staan en houdt lippen stijf op elkaar

De veroordeelde ontuchtpleger Wiljo L. (73) is weer rustig vrijwillig aan het werk gegaan bij de Zutphense voetbalclub AZC. Hier kwam alleen verandering in toen het radioprogramma Argos van NPO Radio 1 op het verhaal dook. Ouders komen zaterdagavond bijeen voor een bijeenkomst met het bestuur. 

L. zou in de jaren ’80 verschillende kinderen hebben misbruikt bij de Zutphense tafeltennisclub Torenstad. Het OM heeft de zaak toen geseponeerd, maar hij is wel geschorst door de tuchtcommissie van de Nederlandse Tafeltennisbond. Twee jaar na de schorsing is hij gewoon weer aan het werk gegaan bij een tafeltennisclub in Terborg. Daar is hij eind 2016 weggestuurd omdat hij het voor elkaar gekregen heeft alleen te zijn met één van de jongeren, wat niet mocht. 

AZC
L. is momenteel wedstrijdsecretaris jeugd bij de voetbalclub AZC in Zutphen. Ouders hebben een bericht gekregen over een bijeenkomst over de situatie, ouders zullen vragen mogen stellen en uitleg krijgen. Na deze bijeenkomst zal het bestuur met een schriftelijke verklaring naar buiten treden. Voor camera's wil het bestuur absoluut niet reageren. 

De club sprak altijd heel lovend over hem (zie hier). Het bestuur van de sportclub gaat zaterdagmiddag in beraad over de situatie. Waarom ze er nu pas wat mee doen wil één van de bestuurders niet zeggen: “We komen vanmiddag met een statement, verder ga ik er niet op in.” Ook ouders zijn huiverig over het verhaal en vele van hen wisten het verleden van L. niet eens. 

Reactie
Het bestuur kwam omstreeks 21.30 uur met een reactie. Ze geven aan dat Wiljo L. onder strenge voorwaarden is toegelaten bij de club. Ze nemen daarom ook geen maatregelen nadat de media er aandacht aan besteedde. Dit omdat er geen incidenten zijn geweest volgens de club: “om reden van het feit dat, zolang betrokkene lid is van onze vereniging, er naar ons weten zich nimmer incidenten hebben voorgedaan, als die waarom het in de uitzending ging”. 

Zaterdagavond ging het bestuur in gesprek met de leden. Na de bijeenkomst wilde niemand die naar buiten kwam reageren. Een van de leden, die niet op camera wilde reageren, liet weten dat ze “gesommeerd zijn niet met de pers te praten”.

 

 

 

Bekijk ook: Video | Seksueel misbruiker uit jaren '80 nu actief bij voetbalclub AZC

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.