Gemeente Brummen lanceert nieuwe website
De voorpagina van de nieuwe website.

Gemeente Brummen lanceert nieuwe website

De gemeente Brummen heeft een nieuwe en verbeterde website. Deze is donderdag  live gegaan. Het is een vraaggestuurde website, waarbij de informatiebehoefte van inwoners centraal staat. “De inhoud is praktisch, de teksten kort en krachtig en de meest gevraagde onderwerpen van dat moment, zijn daarbij makkelijk te vinden.”

De huidige website was aan vervanging toe. Deze was qua techniek, vormgeving en uitstraling verouderd. De hoeveelheid aan informatie, pagina’s en documenten, beperkten de vindbaarheid van informatie op de website. Bovendien was de website niet leesbaar op een smartphone of een tablet. Daarom zijn bij de totstandkoming van de nieuwe website alle pagina’s kritisch bekeken en herschreven vanuit het inwonersperspectief. “Waarvoor komt een inwoner op onze website? En hoe kunnen we hem/ haar zo goed en snel mogelijk helpen?” De nieuwe website heeft een fris en modern uiterlijk en bevat minder pagina’s met korte en krachtige teksten. De informatiebehoefte van de inwoner staat centraal. Bovendien is de website nu goed leesbaar op een tablet of mobiele telefoon.

"Ik nodig u van harte uit om een kijkje te nemen op onze nieuwe website"
burgemeester Alex van Hedel

Impuls aan gemeentelijke digitale dienstverlening
Burgemeester Alex van Hedel is verantwoordelijk portefeuillehouder communicatie en dienstverlening. Hij is erg te spreken over de nieuwe website en verwacht hiermee dat we een impuls aan de gemeentelijke dienstverlening kunnen geven. Hij licht toe: “Via de homepage van onze website kunnen inwoners voortaan de meest gebruikte aanvragen sneller regelen via een computer, laptop, tablet of smartphone. Hierdoor is zo’n 25 procent van de bezoekers direct geholpen. Ook de overige producten en diensten van de gemeente Brummen kunnen inwoners voortaan makkelijker digitaal regelen en aanvragen, omdat de website gebruiksvriendelijker is. Ik nodig u van harte uit om een kijkje te nemen op onze nieuwe website. Heeft u opmerkingen, mist u zaken, laat het ons weten en stuur een mail naar [email protected]. Want daarmee kunnen we de website nog meer op afstemmen op uw behoeften.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.