Dreigende schadeclaim voor gemeente Brummen
De Dekamarkt in Eerbeek.

Dreigende schadeclaim voor gemeente Brummen

De gemeente Brummen krijgt mogelijk te maken met een ‘subtiantiële planschadeclaim’ van supermarktketen Dekamarkt. Dat meldt de Stentor. Het filiaal in Eerbeek komt mogelijk buiten het winkelgebied te liggen, wat minder inkomsten kan veroorzaken.

Het huidige winkelgebied in Eerbeek, dat verdeeld is over het Oranje Naussauplein en het Stuijvenburchplein wordt verkleind. Dit maakt onderdeel uit van de ‘Ruimtelijke Economische Visie Centrum Eerbeek’, waarin de gemeente plannen heeft om het winkelgebied van Eerbeek aan te pakken.

Detailhandel
De Dekamarkt is bang dat als het plein buiten het echte ‘centrum’ komt te liggen de andere winkels ook verdwijnen van het plein. Hierdoor kan het voor winkelaars aantrekkelijker zijn om naar de andere supermarkten te gaan die dichterbij de andere winkels liggen.

Daarnaast is de Dekamarkt van plan om uit te breiden. Ze hebben onlangs het naastgelegen pand opgekocht. Het zou financieel een groot risico zijn als de plannen van de gemeente doorgezet worden.

Geld reserveren
De gemeente houdt rekening met mogelijke claims van ondernemers. Of daar geld voor gereserveerd is en hoeveel wil de gemeente niet kwijt. Binnenkort neemt de gemeenteraad een besluit over de visie met de plannen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.