SP collecteert voor Burgerbelang'er: "Het loopt uit de hand en ik ga nu klachten indienen"
De SP\'ers op de markt met hun collectebus.

SP collecteert voor Burgerbelang'er: "Het loopt uit de hand en ik ga nu klachten indienen"

Een artikel waarin Burgerbelang-fractievoorzitter Martijn Siemes uitleg en zijn mening geeft over inkomsten van gemeenteraadsleden is bij de lokale SP in het verkeerde keelgat geschoten, en ze drijven er de spot mee. 

Het artikel werd geschreven na aanleiding van een onderzoek van adviesbureau Daadkracht. Daaruit bleek dat meer dan de helft van de lokale raadsleden vinden dat ze te weinig verdienen. Siemes legde uit dat het ergens klopt, omdat er veel werk gedaan moet worden. Maar ook dat je zoiets niet moet doen voor het geld. 

Online slachtpartij 
SP begon met het afslachten van het raadslid op Twitter: “Ik heb zo te doen met @MartijnSiemes... Zullen we giro555 openen voor deze schrijnende situatie?” schreef fractievoorzitter Mathijs ten Broeke. “Haha. Serieus? De raadsleden die de gemeenschap het meeste geld kosten willen iets roepen? Voor SP'er betalen we dubbel…” reageerde Siemes daar weer op. 

Collecte 
De SP besloot verder te gaan dan alleen op social media, en is de markt in Zutphen opgegaan met een collectebus. Op die bus stond de tekst ‘Help Burgerbelang de winter door’. “Ik ben even de markt opgegaan om te vragen of mensen het met Martijn Siemes en Burgerbelang eens zijn dat de 900 euro aan netto raadsvergadering per maand eigenlijk te laag zou zijn. Wie het daarmee eens wat kon doneren in de collectebus, om hen te steunen in deze zware tijden. Maar gek genoeg, niemand wil de raadsvergoeding van Siemes verhogen” vertelt ten Broeke. Siemes kan dit absoluut niet waarderen. En gaat daarom klachten indienen: “Het loopt uit de hand en ik ga nu klachten indienen bij de SP en bij de burgemeester.” Verder dan dat wil hij zijn handen er ook niet vuil aan maken: “Je begrijpt dat ik door dit soort intimidaties dus geen zin meer heb in dit gedoe.”

 

 

Lees ook: Gemeenteraadsleden willen meer geld: "Wij worden wat dat betreft ook slechter betaald dan de ambtenaren die we controleren"

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.